zaterdag 17 mei 2014

Poekie in Portugal

Ik was begonnen aan Poes Poekie, een gratis patroon van Grietjekarwietje.
Poekie was niet af toen we op vakantie gingen en is meegegaan. Ik heb haar in Portugal afgemaakt en ze poseerde in een agave. Eigenlijk wilde ze niet mee terug, maar ze had geen keuze, ze moest in de koffer.

Dit is ook de reden dat ik even niet online ben geweest. We zijn een weekje naar Portugal geweest. Even er lekker tussenuit. We hebben een week doorgebracht in de Alentejo, een ongerept gebied ten noorden van de Algarve. We hadden een huisje gehuurd wat lag op een prachtig terrein met veel vogels van zeer gastvrije Nederlandse eigenaren.

Ons huisje.

Het dichtsbijzijnde stadje, Santiago de Cacém. Moeilijk te zien misschien, maar ik draag het gebreide truitje uit mijn vorige post.

 Het oude haventje van Carrasqueria


De kliffen bij  Sines.


De opzet van onze reis was vogels spotten. We hebben in totaal 104 verschillende vogels gezien. Hierbij moet wel worden vermeld dat dit aantal mede te danken is aan onze voortreffelijke vogelgids Bert. Zelf zouden we veel gemist hebben of niet herkend. Het fotograferen van al deze vogels valt niet mee, zeker niet als je ook nog wilt genieten van al het moois wat je ziet. Toch hebben we er wel een aantal gemaakt waarvan ik er 3 wil laten zien hier.

Voor ons heel bijzonder deze kuifkoekoek.

Deze vale gieren waren ook prachtig om te zien. De monniksgier stond net buiten beeld hier, maar was ook heel indrukwekkend om te zien.

En deze Spaanse mus kennen wij hier ook niet.

Maar niet alleen vogels kruisten ons pad, ook deze kikker zat er te mooi bij om niet te fotograferen.

Prachtig bloeiende cactussen langs de kant van de weg.

Bijzonder voor de Alentejo zijn de grote en kleine trappen, prachtige vogels om te zien. Helaas hebben we deze niet goed op de foto kunnen krijgen, maar het etiket op de fles wijn laat zien hoe de grote trap er uitziet.

Nu is het nagenieten van een heerlijke week in Portugal.

Tot de volgende keer
Groetjes
Vera

9 opmerkingen:

 1. Welkom thuis weer, fijn dat jullie zo genoten hebben!
  Jullie hebben echt prachtige foto's gemaakt, ik krijg meteen zin om er heen te gaan (ze hebben daar vast ook geen aso buren met te harde, ellendige muziek :p)
  Bijzondere vogels hebben jullie gespot, gaaf! Maar weet je ook waarom de Spaanse mus hier in Nederland niet voorkomt? Omdat er hier maar weinig Spaans gesproken wordt! Haha, lekker flauw :p
  Fijn dat je er weer bent! O, en je truitje staat je goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi verslag, en ik kan het Poekie niet kwalijk nemen dat ie niet mee terug wilde. Mooie omgeving en prachtige vogels!

  Fijn weekend!
  Corine

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ohhh wat lijkt me dat heerlijk zeg en wat hebben jullie veel verschillende vogels gespot!Gaaf....je foto's zijn ook echt prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. p.s; vergeet ik toch zomaar te zeggen dat Poekie een scheetje geworden is!

   Verwijderen
 4. Wat een bijzondere vogelfoto's! Dat ziet er uit als een fantastische vakantie..... houd dat gevoel nog maar lekker vast!

  Groetjes,

  Ilse

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ohhh die foto's laten zien dat het een fantastische vakantie is geweest. Heerlijk! En wat is Poekie lief;-)
  Groetjes Chantal

  BeantwoordenVerwijderen
 6. fijn dat je het zo mooi hebt gehad en wat een vogels hebben jullie gezien , je truitje kwam dus goed van pas met het heerlijke weer daar en nu hier ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh dat ziet er geweldig uit. Mooie foto's! Lieve groetjes Tinie

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heerlijk zo even ertussen uit! Mooie foto's! En Poekie is nu ook af! Leuk! Nu lekker nagenieten he! groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je mijn blog bezocht hebt en bedankt voor je reactie. Tot een volgende keer.