zondag 4 januari 2015

Biscornu

Allereerst wil ik jullie een heel gelukkig, gezond, liefdevol en creatief 2015 wensen.
Ik hoop ook dit jaar weer regelmatig te laten zien waar ik mee bezig ben met af en toe een kleine bijdrage van manlief.

Ik ben tijdens de feestdagen weinig actief geweest op internet. We hebben het lekker rustig aan gedaan en de laptop weinig op tafel gehad.
Nu gaat het gewone leven weer beginnen en zal ik ook weer meer hier aanwezig zijn.

Ook qua handwerken heb ik het rustig aan gedaan. Ik heb weinig gehaakt en ik had al helemaal geen zin om dingen in elkaar te gaan zetten. Het mandje begint dus weer vol te lopen, maar daar ga ik deze week wat aan doen.
Ik heb wel lekker zitten borduren. Regelmatig zag ik biscornu's voorbij komen. Maar hoe je die nu moest maken, geen idee. Ik heb er al eens een gekregen van iemand en ondanks dat ik deze al vele malen goed bekeken had, snapte ik het nog steeds niet.
Gelukkig bracht het internet uitkomst. Ergens vond ik een hele duidelijke uitleg. Eindelijk kon ik ook eens proberen er een te maken.

Aïdastof ligt er nog genoeg en ook borduurgaren is er volop. Patronen zijn er te kust en te keur te vinden op internet en Pinterest is wat dat betreft ideaal.
Ik ben begonnen met een neutraal patroontje.


Deze ook nog in rood-geel tinten gemaakt om er één biscornu van te maken, maar dat vond ik toch niet echt mooi worden. Dus nog 2 lapjes met een ander patroontje geborduurd en nu heb ik er 2.Er gaan er zeker nog meer volgen, ik vind dit erg leuk om te doen. Alleen ga ik wel ecrukleurige aïdastof kopen. Ik vind het wit een beetje hard en ik denk dat het door de ecrukleur een wat natuurlijker uitstraling krijgt.

Tot de volgende keer
Groetjes
Vera

5 opmerkingen:

 1. Ow, die zijn wel heel mooi geworden! Ik had al je enthousiaste gepin opgemerkt, je hebt veel leuke patroontjes gepind :-) JOuw kennende komen er nog wel een paar heel mooie voorbij.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Biscorhoe??? Weer wat geleerd! :-))))
  Erg leuk! Ik denk ook dat ecru als basis natuurlijker is.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Inderdaad Biscorhooe?? Ik vind mooi geworden maar dit laat ik aan mij voorbij gaan. Ik krijg helemaal de kriebels van al die kruisjes. Dat schiet helemaal niet op, haha. Neem je er eentje mee naar het haakcafe? Groetjes Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk om te doen, lijkt mij.
  Wat ga je er verder mee doen?

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je mijn blog bezocht hebt en bedankt voor je reactie. Tot een volgende keer.