dinsdag 12 juni 2012

Vlierbloesemsiroop

Zondag waren we op een markt en kochten we een flesje vlierbloesemsiroop. We hebben zelf een vlier in de tuin staan en de bessen gebruik ik voor gelei maar de bloesem heb ik nog nooit gebruikt.

Ik heb de siroop aangelengd met water en ik vond het erg lekker.
De hoogste tijd om er zelf mee aan de slag te gaan. Ik ben in mijn verzameling recepten gaan snuffelen en de tuin in gegaan om schermen te plukken. Niet allemaal natuurlijk want er moet straks ook weer vlierbessegelei gemaakt worden.

Nu staat het te trekken om morgen tot siroop verwerkt te worden.Zaterdag op de markt ook nog mango's en ananassen gekocht voor chutney en jam.


Deze ga ik zo vast schoonmaken en klein snijden, dan kan ik morgen lekker aan het kokkerellen en mijn voorraad weer aanvullen voor de komende markt en de verkoop aan huis.

Tot de volgende keer
Groetjes
Verate

5 opmerkingen:

 1. Druk aan het kokkerellen dus :-)
  Lekker hoor!!!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik word wel nieuwsgierig op welke markt je staat en dat recept van die vlierbessen siroop is dt geheim of kan ik het ergens vinden hi....hi leuk hoor zag ze bij mij in de polder en wil het ook eens proberen Gr. En kook Ze marloeskreatief

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het recept is niet geheim hoor Marloes, ik heb het uit het blad "Fresh" gehaald. Ik zal het je een deze dagen even mailen.
  En de markten waar ik sta kun je vinden in de agenda op mijn website.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je bent genomineerd :-)

  http://moos-moosies.blogspot.nl/2012/06/sunshine-award.html

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dit is de juiste link!

  http://moos-moosies.blogspot.nl/2012/06/sunshine-award_13.html

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je mijn blog bezocht hebt en bedankt voor je reactie. Tot een volgende keer.