zaterdag 16 juni 2012

Schapenvacht

Vanmiddag kwam de buurvrouw zeggen dat de schapenscheerder er was en de schapen geschoren werden. Ik had haar gevraagd of ik een vacht kon kopen om schaapjes te maken.
Manlief en ik hebben samen staan kijken naar het scheren, het is iedere keer weer leuk om te zien. Ook nog even geholpen een eigenwijs lam zijn hok ik te krijgen, ik voelde me net een echt boerinnetje.

Dit is de vacht die ik gekregen heb (ik heb het symbolische bedrag van € 1,00 betaald, dus je kunt eigenlijk wel zeggen dat ik hem gekregen heb). Even languit op de grond gelegd en daarna weer in de mand om weggezet te worden.Deze wol is niet het meest geschikt om te spinnen omdat het vrij lange "haren" zijn, maar voor de schaapjes die ik er van wil maken maakt dat niets uit. Mooi om te zien dat er slagen in de haren zitten.


Ik kan nu aan het werk: de vacht wassen, drogen en schaapjes maken.

Tot de volgende keer
Groetjes
Vera

5 opmerkingen:

 1. Ben benieuwd naar het eindresultaat!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Super mooi je kan ook eens bij atelier de vlier kijken zij vilt ook hele schapenvacht super leuk ze staat op mijn blog in de kant lijn geweldig die wol zo van een schaap wat is de natuur toch mooi,leuk zo n buurvrouw met schapen Gr. Marloeskreatief

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk, je kunt voorlopig weer even vooruit, een mooie vacht. Ben benieuwd wat je maakt...
  Nog gefeliciteerd met je award, leuk! Een fijne zondag, lieve groet Diana

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wow!
  Dat gaat veel moois opleveren :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Raar eigenlijk hè, dat zo iets moois 'niets' meer waard is. Wij geven de vachten nu ook weg, vroeger moest ik ze zelf kopen voor 60 gulden ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je mijn blog bezocht hebt en bedankt voor je reactie. Tot een volgende keer.