donderdag 22 maart 2012

Kussen in de maak

Op de handwerkbeurs in Zwolle had ik bij Hooked 2 bollen zpagetti uit de opruiming meegenomen. Gewoon omdat ik ze mooi vond en ze goedkoop waren. Wat ik er mee wilde gaan doen wist ik nog niet.
Het gaan 2 kussens worden. Hiervoor heb ik niet genoeg aan 2 bollen, dus heb ik er 2 bijgekocht. Natuurlijk waren dezelfde niet meer te krijgen, maar ik heb mooie bijpassende kleuren kunnen vinden.
Ik wilde er een in de ribbelsteek maken zoals uitgelegd in mijn bericht van 6 maart. Eén kant had ik al helemaal af, maar ik heb het weer uitgetrokken, het was niet naar mijn zin. Het trok scheef en het werd heel erg stug. Ook zag ik nog niet hoe ik de 2 lappen aan elkaar moest zetten met 2 verschillende kanten. Ik wil ze aan elkaar haken, maar dan krijg je één kant helemaal in 1 kleur en de andere met een afwijkende rand er om heen. Dat leek me niet mooi worden.
Nu maak ik het in een soort ribbelsteek waar je in steeds alleen maar in de achterste lus haakt. Ik wissel de kleuren om de 2 toeren, en ik vind dit erg mooi worden. En het is zo ook mooi af te werken.


Tot de volgende keer
Groetjes
Vera

6 opmerkingen:

 1. Mooie kleurencombinatie! Doordat het zo snel gaat zie je snel resultaat met Zpagetti, maar het nadeel is dat je ook snel weer uithaalt als je het niet bevalt, :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Schitterende kleuren! Wordt zeker heeeeel mooi!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Erg mooie kleuren! Ben benieuwd naar het uiteindelijke resultaat!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. geeft net even wat extra s die twee kleuren mooi hoor gr marloeskreatief

  BeantwoordenVerwijderen
 5. leuk die kleurencombinatie en met zo'n ribbeltje ziet het er heel leuk uit.

  groetjes Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Vera,

  wat een bekende steek, die alleen door de achterste lus haha ;-)

  groetjes Martine

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je mijn blog bezocht hebt en bedankt voor je reactie. Tot een volgende keer.