woensdag 1 juli 2020

Tuinset en bloemen

Na 15 jaar trouwe dienst was onze tuinset aan vervanging toe. De tafel en stoelen werden gammel, wat ook niet verwonderlijk is als het jaar in jaar uit in weer en wind staat. Weggegooid heb ik het niet. Het staat nu achterin de tuin in de rommelhoek. De tafel kan nog mooi gebruikt worden voor het oppotten van planten.

Oude tuinset

We kochten een nieuwe set met weer een houten tafel maar nu met wicker stoelen zodat er geen plaid meer over de rugleuning hoeft om de kleren te beschermen tegen de ruwheid van de rugleuning.
De tafel gaat dezelfde kleur krijgen als de oude, wat wij heel mooi vinden.

Nieuwe tuinset

Ik ben gek op stokrozen. Ze staan in diverse kleuren op diverse plekken. Ze komen overal op en in de borders mogen ze blijven staan, tenzij ze andere planten verdrukken.
Ook de daglelies bloeien weer prachtig.


En mijn absolute favorieten zijn de hortensia’s naast de oprit en onder de leilindes. Wat niet de fraaiste bloeiers zijn, zijn de kaardebollen. De bollen bovenin krijgen hele kleine lichtroze bloemetjes, maar hier gaat het om de zaden. De putters zijn er gek op. Als echte vogelliefhebbers denken we daar natuurlijk ook aan. Ze vormen een mooie natuurlijk afscheiding. Erachter staan de lege potten mooi uit het zicht.


Deze planten hebben wel een groot nadeel: ze zaaien ontzettend uit en je komt ze echt overal tegen. Maar ze zijn ook heel makkelijk te verwijderen. En je moet wat overhebben voor de vogels. 

Dit is maar een kleine greep uit wat er in onze tuin staat, maar het zijn mijn favorieten. Andere planten komen vast een andere keer nog wel voorbij.

Tot de volgende keer
Groetjes
Vera8 opmerkingen:

 1. Leuke en mooie tuinset heb je gekocht. Daar zul je veel plezier van gaan krijgen.
  Mooie bloemen.

  Groetjes,
  Renske

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een prachtige tuin hebben jullie erg leuk om te zien met al die bloemen. De tuinset is ook schitterend. Hopelijk komen er veel heerlijke dagen om er van te genieten.
  gr lisette

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk tuinset! En kaardebollen wil ik zeker ook proberen. Bedankt voor je leuke blog weer

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een heerlijke tuin!!
  De stokrozen vind ik ook heel erg mooi, de verschillende kleuren, prachtig.
  Jullie nieuwe tuinset lijkt mij fijner zitten dan de oude. Wat een goed idee dat je de oude tafel bewaard hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie tuinset!
  Prachtig zijn je stokrozen en lelies, maar de hortensia's zijn echt een fantastisch welkomscomité, ze staan er weer super bij!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een mooie tuin(set). Heerlijk hoor. Ik ben zo dol op hortensia's. Wij hebben alleen witte in de tuin. Ik zou heel graag andere kleuren erbij willen haha. Maar dat wil mijn vader niet haha.
  Fijne dag.

  Lieve groetjes,
  Emily

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jullie hebben een goede smaak, vind ik. Wat een prachtige sets, zowel de oude als de nieuwe. Dat vergrijzen ...oh, daar houd ik ook van.
  Prachtige stokrozen! Ook een liefde van mij. Ik begrijp sinds kort dat er enkele en dubbele varianten zijn wat betreft de bloemen...
  En laat ik nu ook dol zijn op hortensia's! Het is genieten van die ouderwetse kleurige bollen. Leuk zoals jullie een struik onder de boom hebben staan!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooie tuinset hebben jullie gekocht. Je kunt er weer jaren tegenaan.
  Wat een mooie stokrozen. En de hortensia's geven heel veel bloemen. Ik zie ze overal en geniet er altijd van.
  Goed dat je ook aan de vogels denkt.

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je mijn blog bezocht hebt en bedankt voor je reactie. Tot een volgende keer.