vrijdag 19 juni 2020

Geborduurde letters

Een tijdje geleden kwam ik voor een borduurwerkje van een bepaalde kleur garen tekort. Kort daarop waren we bij mijn vader en ik vertelde dat en vroeg of ik in de borduurdoos van mijn moeder mocht zoeken naar de bewuste kleur. Daarop zei hij dat ik al het garen mee mocht nemen, hij kon er toch niets mee en het stond er maar te staan.
Aangezien mijn moeder veel geborduurd heeft stond er een flinke doos met garen. Ik heb het allemaal uitgezocht en bij mijn eigen garen gedaan. Ik kan weer heel veel borduren van al dat garen.

Ik vond wel dat ik iets met het garen moest doen wat een blijvende herinnering aan mijn moeder zou zijn. In een Engels borduurblad kwam ik een heel mooi alfabet tegen en ik borduurde de eerste letter van haar naam, de W. Ook maakte ik een A en een D om cadeau te geven.


Voor de achterkant gebruikte ik bijpassende stofjes. Voor de W een stofje wat mijn moeder me zelf al eens gegeven had toen ze aan het opruimen was. 


Het zijn hele lieve hangertjes geworden en ik weet zeker dat mijn moeder het heel erg mooi gevonden zou hebben. 
Ik neem het mee naar mijn vader zodat het in het gedenkhoekje bij haar foto gezet kan worden.De A is voor vriendin Angélique


en de D voor blogvriendin Daphne


Beide dames kunnen wel een opkikkertje gebruiken na een tijd vol hectiek.

Het lijmen van het koord was nog wel een dingetje. Ik probeerde de eerste met textiellijm. Maar wat een geklieder en wat duurt het lang voor het droog is. Toch probeerde ik de tweede weer met textiellijm, maar weer precies hetzelfde verhaal. De derde dus maar iets anders proberen: boekbinderslijm. En dat had ik dus veel eerder moeten doen. Goed te verdelen, geen geklieder, snel droog en het is ook heel mooi transparant en soepel. 

Hiermee is de 1e ufo af 😀😀.

Wil je ook zo’n leuke letter? Ik kan ze voor je maken in iedere gewenste kleur. Iedere letter heeft een eigen karakter.

Tot de volgende keer
Groetjes
Vera

6 opmerkingen:

 1. Ze zijn zo ontzettend mooi! Ik ben heel blij met mijn hangertje, voorlopig staat hij bij het eekhoorntje dat he voor mijn 50ste verjaardag maakte, nogmaals dankjewel!
  De W is heel mooi warm en die D kon natuurlijk niet in een andere kleur, grinnik.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat mooi dat het garen van je moeder nu bij jou is terecht gekomen. En wat een mooi gebaar om de letter van de naam van je moeder te borduren en op deze manier aan je vader te geven.
  Het zijn prachtige borduurwerkjes en op een hele originele manier afgewerkt!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mijn envelop kwam vandaag in de brievenbus.
  Ik ben er zo blij mee.
  Ik heb het opgehangen aan een rekje in onze kamer, staat heel erg gezellig.
  Het vogeltje past ook goed bij mij, we hebben een tuin en ik geniet altijd van alle vogeltjes die hier rond vliegen.
  En de kleur, hihi, ja, die past natuurlijk perfect bij mij.
  Heel erg bedankt, nogmaals, want ik had op je vorige bericht ook al laten weten dat ik het ontvangen had, maar ik wilde onder dit bericht nogmaals reageren, ik vind het zo lief van je!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat zijn je letters mooi geworden. Echt super. Wat mooi als herinnering aan je moeder en zo leuk dat je die andere 2 cadeau hebt gedaan. Leuk om iets zelfgemaakts cadeau te doen.
  Fijn weekend.

  lieve groetjes,
  Emily

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat bijzonder om zo de spulletjes van je moeder te kunnen gebruiken. Mooie hangers.

  Groetjes,
  Renske

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een lieve hangertjes. Met een mooie herinnering.
  groetjes Sandra

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je mijn blog bezocht hebt en bedankt voor je reactie. Tot een volgende keer.