maandag 4 november 2019

Familiedag

Mijn vader gaat 2 dagen in de week naar Zorgkwekerij "De Stek" in Zelhem.

Hij gaat er met heel veel plezier naar toe en verheugt zich er iedere keer weer op. Zeker na het overlijden van mijn moeder is het nog belangrijker voor hem om onder de mensen te zijn en zich nuttig te kunnen maken. Met zijn achtergrond als boerenzoon zit hij hier helemaal op zijn plek.

Gisteren was er familiedag, de gelegenheid om samen met mijn vader daar heen te gaan en het reilen en zeilen op de kwekerij te zien. We werden ontvangen met koffie/thee met gebak. Daarna was er de mogelijkheid om zelf te knutselen en dat hebben manlief en ik gedaan. Mijn vader liep lekker rond, maakte her en der een praatje en bekeek wat er allemaal gemaakt werd.

Ik koos ervoor om een potje met appeltjes op te maken. Ik heb maar kleine tafeltjes in mijn zithoek en kan daar niet iets groots op kwijt. Dit werd mijn creatie: appeltjes aangevuld met klimop, pluimen en wat soepele takken. Het staat erg leuk op tafel.

Manlief waagde zich aan het uithollen en snijden van een pompoen. Ik vind hem zo gaaf. 's Avonds gaat er een brandend lichtje in.

Ter afsluiting was er nog heerlijke soep met een broodje.

We kijken terug op een hele waardevolle en gezellige middag en zijn heel dankbaar dat mijn vader zo'n fijne plek heeft gevonden waar hij met liefde en toewijding de zorg en aandacht krijgt die hij verdient.

Tot de volgende keer
Groetjes
Vera

6 opmerkingen:

 1. De laatste foto geeft aan dat jullie samen voor het mooi tafereeltje hebben gezorgd voor in huis.
  Hoe leek is dat.
  Natuulijk is het fijn om je vader zo gelukkig te zien als hij daar is, ik zou willen dat er veel meer van die soort dagbesteding zouden zijn!
  Als mensen zich geliefd, nuttig en nodig voelen is dat altijd beter.
  Zo'n familie dag lijkt mij daarom ik mooi, als je baseert nu iets verteld over zijn dag weet je meteen waar hij het over heeft.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijn dat je bij zo'n familiedag kunt zien hoe je vader het zo naar zijn zin heeft als hij daar is. Contact met andere is heel belangrijk. Lekker buiten, contact met anderen, dat zou elke dag mogelijk moeten (kunnen) zijn. Want uit ervaring weet ik, hoe graag je er ook voor je ouders wilt zijn. Dat lukt niet elke dag en daar heb je toch zorgen door. Leuke pompoen en herfststukje hebben jullie gemaakt.
  Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooie dag hadden jullie zo met elkaar! Fijn dat je vader het daar goed heeft en jullie nu alles met eigen ogen konden zien...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Super, zo te lezen zijn jullie er (opnieuw) met een warm hart onthaald, fantastisch! Hij had het vast niet beter kunnen treffen, zeker nu hij je moeder niet meer heeft.
  En jullie zijn zo te zien ook lekker bezig gehouden met ontzettend leuk resultaat van beiden.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Fijn dat je vader daar zijn afleiding heeft. Een zo'n familiedag geeft een mooie gelegenheid om te zien hoe alles reilt en zeilt. Jullie zijn ook lekker bezig geweest.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat klinkt als een hele fijne plek. En wat mooi dat ze een familiedag organiseren dan krijg je een nog beter beeld dan dat je alleen maar verhalen hoort.
  Groetjes Sandra

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je mijn blog bezocht hebt en bedankt voor je reactie. Tot een volgende keer.