vrijdag 28 september 2018

Knuffeldoekje

Er liggen al een hele tijd 3 bollen Scheepjes Softy in 3 verschillende kleuren om knuffeldoekjes van te haken. Ik had van iedere kleur maar 1 bol gekocht, het is best prijzig garen en het is zonde om met aangebroken bollen te blijven zitten die je misschien nooit meer gebruikt.

Ik gebruikte het patroon van Stefanie Trouwborst uit het boekje Babysets haken en ik begon met de aap.

En ik wist meteen weer waarom ik er niet eerder aan was begonnen. Wat een ramp om met dit garen te haken. Je ziet geen steken en moet maar op goed geluk insteken en steeds maar blijven tellen.
Natuurlijk lukte het wel en dit is het geworden.


Ben ik tevreden? Nee dat niet: de kop zit niet in het midden van het doekje, de kop staat scheef en de aap kijkt scheel. Hahahaha, maar toch is ie wel leuk geworden.


Het doekje is kleiner geworden dan het patroon aangeeft, had aan 1 bol niet genoeg.
Ik ga nu nog een varken en een muis maken, maar die patronen ga ik wat aanpassen, zodat ik met 1 bol Softy uitkom en de kop iets kleiner wordt, ik vind die best groot worden.
Even puzzelen dus.

Tot de volgende keer
Groetjes
Vera

6 opmerkingen:

 1. Deze is alvast heel leuk geworden. Geen enkeke knuffelaar zal zien dat het kopje niet precies in het midden zit ;-) Op naar de volgende!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh, niet te kritisch wezen hoor... Een ander ziet die 'onvolkomenheden' helemaal niet. En een scheel aapje vind ik eigenlijk wel vertederend...
  Misschien lastig garen om te haken, maar het effect is wel gaaf!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat jammer dat het niet helemaal naar je zin is. Zo op de foto ziet ie er in elk geval heel leuk uit. En wat zal die lekker zacht zijn. Ik weet niet of je kunt breien? Dat zal beter gaan met dit garen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het is echt een knuffel aapje geworden. De doekjes zijn ontzettend leuk om cadeau te doen.
  Ik denk niet dat de ontvanger er allemaal aan ziet wat je zelf ziet, maar ik snap dat je het voor jezelf perfect wilt hebben. (Meestal is de maker het meest kritisch). Ik ben benieuwd hoe de andere worden. gr lisette

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het is wel een schatje geworden, vind ik. Ik snap helemaal wat je bedoelt. Dat fluffy garen haakt vreselijk maar het effect is wel leuk.
  Groetjes Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Als er mee geknuffeld wordt maakt het niet uit of het perfect is,het ziet er lief uit en ja dat garen vereist geduld.

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je mijn blog bezocht hebt en bedankt voor je reactie. Tot een volgende keer.