maandag 18 juni 2018

Bolderkar

Soms heb je wel eens een markt waar het lastig is om met de auto bij je kraam te kunnen komen.
Zo ook gisteren. Ik stond op de Beemster Fort Fair en de lokatie ligt prachtig, maar met de auto het terrein op, dat is minder.
Men moest in etappes komen en gezien de plek die mij toegewezen was, zou ik tussen 7.15 en 7.45 aanwezig moeten zijn, terwijl de markt pas om 10.00 open zou gaan. Nu ben ik al geen ochtendmens, dus je begrijpt dat ik hier echt niet vrolijk van werd.
Ook volgende maand de Weversmarkt in Hoorn is een lastige lokatie met auto.

Manlief vond dat ik maar eens een bolderkar moest kopen. Maar de "echte", de houten versie is niet handig. Loopt taps toe en er kan niet veel in. Dus op zoek naar een inklapbare van canvas.

En die hebben we gevonden. Een lekkere ruime kar die ook aardig gewicht kan hebben. Niet geschikt om alle potjes mee te nemen, maar voor de markten waar ik die niet meeneem perfect.


Thuis natuurlijk eerst gekeken hoe het het beste erin gezet kon worden.
En gisteren voor het eerst mee gehad.
Alles wat ik mee wilde nemen paste er in.


Nu hoefde ik niet met de auto het terrein op en hoefde ik pas om 9.00 aanwezig te zijn. Zij blij met een auto minder en ik dat ik niet zo vroeg mijn bed uit hoefde.

En dat er echt veel in gaat is te zien als ik de kraam ingericht heb. De dames naast me snapten niet dat dat echt allemaal uit die ene kar kwam.


Toen de markt afgelopen was, alles weer in de kar. En ik kon lachend langs alle auto's die moesten wachten tot ze weg konden.

Wat ook heel handig is, is dat de kar inklapbaar is. Je haalt de losse inlegbodem eruit, trekt aan de lus in het midden van de bodem en het geheel klapt in.


Dan nog even aanduwen en het klittenband vastzetten en het is nog kleiner.


Tot slot de opberghoes er overheen en de losse inlegbodem in het zijvak van de hoes en het is een prachtig klein pakket wat niet gauw in de weg zal staan.


Ik ben superblij met de kar en zal hem zeker veel gaan gebruiken.

Ik ga nu de andere blogs die ik volg lezen en dan plof ik op mijn stoel met de mochila. De buidel is bijna af, die laat ik de volgende keer zien.

Tot de volgende keer
Groetjes
Vera

7 opmerkingen:

 1. Wat een slimme oplossing, ja ik herken dat wel, het is best een gesjouw en je moet voor dag en dauw op. Jij hebt het zo goed opgelost. Super handig en de bolderkar gaat vast voor andere doeleinden ook gebruikt worden :) Haakse en een fijne avond.
  Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een super kar heb je daar. Lijkt me erg handig en zo lekker ruim. Je kunt er heel wat in kwijt zo te zien aan je kraam die er trouwens ook heel mooi uitziet. En dat je nu niet vroeg op hoefde is helemaal een mooie bijkomstigheid zo begin je toch wat lekkerder aan een markt dagje.
  gr lisette

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw, die is echt handig! Er kan echt veel in enbwat is het opgevouwen een klein pakketje. Een heel goed idee vanbdie man van jou ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo zeg, dat is handig!!!!
  Wat een mooi ding joh.
  Doet me denken aan een camping bedje voor kleine kinderen, die klap je ook zo in, totdat je een pakketje hebt wat niet veel ruimte inneemt.
  Wat een mooie ram heb je op de foto.
  Ik hoop toch dat je 's avonds niet zoveel had in te pakken, omdat je goed verkocht hebt.
  Fijne avond, haak ze, heerlijk zo'n avondje.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat is zeker handig. Hopelijk kwam je wel met veel minder thuis dan toen je weg ging.
  Je kraam zag er prachtig en heel geordend uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een onwijs handige bolderkar heb je aangeschaft! Niet te geloven dat daar zoveel in kon; de inhoud van je hele kraam...
  Ook nog handig voor andere doeleinden.. en zo'n houten bolderkar is wel leuk, maar ook een sta in de weg als je er niks mee doet!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Tjonge, daar kun je wel heel veel in kwijt, want op de foto zie ik dat je veel moois had hangen en staan op/aan je kraam. Hopelijk heb je veel verkocht, en was je bolderkar 's avonds nog maar half vol!

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je mijn blog bezocht hebt en bedankt voor je reactie. Tot een volgende keer.