dinsdag 29 mei 2018

Fladderende vlinder

Er zijn bijna 3 weken verstreken sinds mijn laatste blogpost, veel te lang.

We zijn heerlijk 10 dagen naar Frankrijk geweest. Bezoek aan vrienden in de Drôme en 6 dagen gefietst in de Provence en de Camargue.
Veel gezien, weer nieuwe vogelsoorten aan onze lijst toe kunnen voegen en lekker gegeten en gedronken. Het voordeel van een trektocht op de fiets is dat je lekker bezig bent, leuke afstanden aflegt en steeds in een andere plaatst overnacht.
Gelukkig hebben we op 1,5 dag na heerlijk weer gehad, want fietsen in de regen in echt niet leuk.

Tijdens de vakantie geen steek gehaakt. Ik had wel meegenomen, maar er geen tijd voor gehad. Op de terugweg in de auto een begin gemaakt met een nieuwe muis Pien.

Thuisgekomen bleef de haaknaald in de ruststand. Veel te warm om te haken. Met klamme handen haakt het echt niet lekker.

Maar nu heb ik morgenmiddag markt in Hoorn en een klant vroeg vorig jaar naar een vlinder. Die had ik dus niet. Dit heb ik onthouden en een tijd geleden ben ik aan de vlinder van Christel Krukkert uit het boekje "gehaakte beestenboel" begonnen. Maar zoals wel vaker gebeurt bij mij belandde de vlinder in de mand met onafgemaakte beestjes en deed ik er niets meer aan.

Het weekend schoot me de vlinder te binnen en heb hem weer opgezocht. Lijfje was af en de vleugels waren gehaakt en geborduurd. Maar wat zag ik tot mijn schrik??? Ik had de vleugels niet contra geborduurd en daarom was het waarschijnlijk ook in de bewuste mand terechtgekomen.


Om het niet uit te hoeven halen besloot ik de achterkant ook te borduren.Nu is dat niet zoveel werk, maar daar had ik toen blijkbaar geen zin in. Dat heb ik nu dus gedaan.


De vleugels aan het lijfje gezet, 2 sprieten op de kop en een ophanglus en klaar is de vlinder.


En nu maar hopen dat de klant er morgen weer is en ze deze vlinder leuk vindt.

Ik zit nu binnen aan de eettafel met de tuindeur op een kier en geniet van een lekkere frisse regenbui. Het is de eerste regen sinds we terug zijn van vakantie en de tuin kan echt wel wat gebruiken. De 4 regentonnen zijn bijna allemaal leeg, ik hoop dat ze nu weer gevuld raken.

Tot de volgende keer
Groetjes
Vera

7 opmerkingen:

 1. Wat een leuke vlinder! Als de klant komt is ze vast enthousiast :-)
  Fijn dat jullie zo genoten hebben en voornamelijk goed weer hebben gehad. Ik ben benieuwd naar de foto's en verhalen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke vlinder!
  Klinkt als een heerlijke vakantie!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Opdracht geslaagd Vera ...
  Een zomerse mooie vlinder ...
  Fijne woensdag ... Liefs Valerie ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hier hetzelfde met dit weer maak je bijna niks het is overal te warm voor. pffff. Je vlinder is wel erg leuk geworden. Hopen datde mevrouw hem ook mooi vind maar dat zal toch zeker wel.

  Lieve groet,dinah

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heerlijk om er even tussenuit te zijn. En is iets heel anders doen.
  Maar dat haakwerk blijft toch altijd kriebelen. En hier verdwijnt ook wel eens wat in de mand. Toen ik je eerste foto zag, dacht ik nog 'wat een rare vlinder'. Maar hij was toen nog niet af! Ik vind hem heel leuk geworden. Hopelijk kwam de klant of anders iemand anders.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind het in ieder geval een pracht exemplaar!
  Lief snoetje heeft ze.

  Tja, die droogte.....maar ik geniet echt verschrikkelijk van het mooie weer, heerlijk vind ik dat.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuke vlinder 🦋 en je hebt het handig opgelost! Eigenlijk nog veel leuker ook om aan 2 kanten te borduren, want hij zal best eens draaien..
  Heerlijk zo'n vakantie; ben ook dol op Frankrijk. Fijne dat jullie er vrienden henbhe wonen, dan ga je er toch net even vaker tussenuit lijkt me..
  En hier krijgen we hopelijk wat beter te verdragen temperaturen, al komt het vooral door de hoge vochtigheidsgraad dat we het zo warm hebben. Nu kunnen we weer aan de knutsel!
  Groetjes van Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je mijn blog bezocht hebt en bedankt voor je reactie. Tot een volgende keer.