woensdag 18 juni 2014

Rabarber

In een blad kwam ik het recept tegen van rabarbersiroop. Ik heb dit nog nooit gehad, maar kon de verleiding niet weerstaan het te maken. Het is mooi van kleur en niet onbelangrijk: het is erg lekker !!
De moes die overbleef heb ik in potjes gedaan. Zonde om weg te doen en het is heerlijk over yoghurt of kwark.
Grappig om te zien dat de siroop mooi rood is en de moes niet. Alle kleur is in de siroop gaan zitten.


In dit blad stond ook het recept van rabarber-rode bessen jam. Deze combinatie kende ik nog niet.
In de vriezer zaten nog wat laatste bessen die ik hier mooi voor gebruiken kon.  Het is een heerlijke frisse combinatie geworden.


Omdat ik toch bezig was en er een paar erg rijpe bananen lagen heb ik ook een rabarber-bananen jam gemaakt.



Van de laatste rabarber heb ik compote voor mezelf gemaakt. Kunnen we er van de winter ook nog lekker van genieten. Helaas is de rabarber nu op.

Als er belangstelling is voor een recept hoor ik het graag.

Tot de volgende keer
Groetjes
Vera

6 opmerkingen:

  1. Jammie ... dit ziet er heerlijk uit ...
    Zo leuk met de stofjes ... gezellig ...
    Fijne woensdag ... lieve groetjes Valerie ♥

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ziet er weer verzorgt uit en lijkt me heel lekker

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Je hebt je best weer gedaan, wat zal dat allemaal goed smaken :-)
    De siroop heeft echt een heel mooie kleur!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. het ziet er weer heerlijk uit,En mooi verpakt!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat klinkt dat allemaal lekker zeg! Ik ga vanavond een rabarber-aardbeien jam uitproberen, ook nog nooit gedaan. Wat kun je veel met rabarber maken!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik vind je bonte stofjes rond de dekseltjes super-geweldig-vrolijk !
    Ben zelf nooit een rabarber-fan geweest, maar in combinatie met banaan vind ik het dan weer wel heel lekker !

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je mijn blog bezocht hebt en bedankt voor je reactie. Tot een volgende keer.