dinsdag 7 mei 2013

Paardenbloemgelei

Vorig jaar zag ik op diverse blogs recepten voor paardenbloemgelei voorbij komen. Alleen waren, toen ik de recepten onder ogen kreeg, de paardenbloemen uitgebloeid. Ik heb het dus bewaard voor dit jaar.
Afgelopen zondag had ik een markt en ik wilde daar eens uitproberen hoe er op de paardenbloemgelei gereageerd zou worden, alleen waren er nog bijna geen paardenbloemen op de plek waar ik ze wilde plukken. Vlak bij mijn huis heeft een biologische boer een weiland wat helemaal volstaat met paardenbloemen, maar omdat daar geen kunstmest wordt gestrooid, zijn die later dan de rest en langs de kant van de weg wil ik ze niet plukken met al die uitlaatgassen.

Vrijdag toch het weiland maar ingelopen en gelukkig de benodigde bloemen kunnen plukken.
Thuisgekomen alles volgens recept in een schaal. Het ziet er niet echt smakelijk uit, maar ik ben toch doorgegaan. Deksel op de schaal en een nachtje laten staan.
De volgende dag de inhoud van de schaal gekookt en in een theedoek uit laten lekken.
Tot slot de geleisuiker toegevoegd en in potjes gedaan.
Het resultaat is een overheerlijke goudgele gelei.
Op de markt keken mensen nog wel eens een beetje vreemd, maar na geproefd te hebben waren de meesten erg enthousiast.

Tot de volgende keer
Groetjes
Vera

9 opmerkingen:

  1. Wat bijzonder, nooit geweten dat dat kon van paardebloemen! Grtz..Maddy

    BeantwoordenVerwijderen
  2. leuk he?? ik maak er een siroop van .. lekker in de tuin zitten met een glaasje paardenbloemen on the rocks!!! en ook heerlijk over pannenkoeken!
    in engeland verkopen ze gewoon in de super paardenbloemenlimonade, maar hier kijken de mensen of ze water zien branden!
    ik heb er van de week ook een blogje over gemaakt.
    in mijn tuin staan ze volop!
    van het grasveldje wat maar 1,50 meter breed is en 2 meter lang heb ik al 2x genoeg geplukt om 2 liter flessen vol te maken!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het ziet er heel bijzonder uit, dat prutje in de schaal! In de potten daarentegen ziet het er heerlijk uit! Ben dan ook stiekem wel heel benieuwd hoe dat smaakt! Heb hier zat paardenbloemen staan, misschien moet ik het ook maar eens proberen! ;)

    Fijne dag vandaag!

    Liefs!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Zo in het pannetje denk ik ... laat maar zitten hihihihi
    Maar zo in de potjes .... ziet het er best heel smakelijk uit.

    Alleen weet ik niet wat ik me bij de smaak moet voorstellen.
    Is het zoetig?????
    Waar eet je het op? of bij?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het is fris, honingachtige met een heel licht bitter nasmaakje.
      Je gebruikt het als jam, dus op brood, beschuit. Maar het kan ook op een flensje,.... bedenk zelf maar hihihi.

      Verwijderen
  5. Hier genoeg paardebloemen in de weilanden (en manlief is er helemaal niet blij mee,
    dus ik zou potten vol jam kunnen maken...

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je mijn blog bezocht hebt en bedankt voor je reactie. Tot een volgende keer.