vrijdag 13 juli 2012

Bosbessen

Ik ben opgegroeid in de Achterhoek. In mijn jeugd ging ik met mijn ouders ieder jaar bosbessen plukken op de Posbank, Veluwezoom. Toen ik trouwde heb ik de Achterhoek verlaten. Met manlief en mijn vader ben ik nog een paar keer het bos in geweest om te plukken, maar de laatste jaren is dat er niet meer van gekomen.
Het werd juli en ineens begon het weer te kriebelen: de bosbessen zijn rijp.


Gisteren zijn manlief en ik in de auto gestapt en van West-Friesland naar de Veluwe gereden. Fietsen in de auto mee, bakjes om de bosbessen in te verzamelen en goed aangekleed tegen de muggen en teken.
Wat was het leuk om weer eens in het bos te struinen op zoek naar de overheerlijke en super gezonde bosbessen. Het enige nadeel is dat het wel een monnikenwerk is om ze te plukken, dat vonden de boswachters die ons bezig zagen ook hahahaha.
Maar we hebben weer een lekker voorraadje.


Ik gebruik de bessen om door het pannenkoekenbeslag te doen. Je krijgt dan heerlijke frisse pannenkoeken. Maar ook in de muffins zijn ze niet te versmaden. Ik heb er dan ook wat apart gehouden om deze te gaan maken. De rest heb ik ingevroren om later te kunnen gebruiken. Ze zijn ook heerlijk om jam en sap van te maken, maar daar hebben we er helaas niet genoeg voor gevonden. Wie weet volgend jaar.

Tot de volgende keer
Groetjes
Vera

3 opmerkingen:

 1. O joh wat heerlijk deden wij altijd met de kinderen in de vogezen in Frankrijk heerlijk je hebt er speciale bakjes voor met een soort kam die je door de bosjes bessen haalt ze vallen er dan in weet niet of ik het nog heb zal een kijken misschien kan je het namaken mijn zus had er ook een kom ik op terug fijn weekend en lekker smullen en grappig ik doe het ook door de pannenkoeken Gr. Marloeskreatief

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk, bosbessen pannekoek. Ik ging met mijn ouders "vroeger" ook bosbessen plukken, nu haal ik weleens blauwe bessen, maar die zijn niet zo lekker als zelfgeplukte bosbessen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. leuke zeg om ze zelf te gaan zoeken
  lieve groet jenneke
  http://creaties-jenneke.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je mijn blog bezocht hebt en bedankt voor je reactie. Tot een volgende keer.