dinsdag 30 mei 2017

Zonnebloem zaden

Vorige week kreeg ik van Anita van het blog Juffrouw Ooievaar leuke post: een kaart met een mooie gehaakte vlinder.

Ik had gereageerd op haar blog waar ze zonnebloem zaden weggaf voor een wedstrijd wie de hoogste kan kweken. Nu heb ik niet de illusie dat me dat gaat lukken, maar proberen kan altijd.

Ik dacht een paar zaadjes te krijgen, maar het is een zakje vol.


Ik heb een gedeelte in potjes gezaaid en nu maar hopen dat ze op gaan komen.


De tomaten die ik gezaaid had kwamen heel goed op en ik had er veel te veel. Ik besloot ze aan de weg te zetten in de door manlief gemaakte kar. Ze vonden gretig aftrek.


Het doek zit er nog niet goed op, met klemmen, maar ik heb geen inspiratie hoe het vast te maken. Gaat vast wel komen en anders kan lieve vriendin Angélique me vast wel helpen. Als je op haar blog kijkt zul je zien dat ze van vele markten thuis is.

Tot slot nog een blik op het appelzaadje uit mijn post van 14 mei.


Het zaadje liep goed uit en kreeg zelfs hele kleine blaadjes. Echter, het potje stond in de kas en ik vergat dit er met de hitte uit te halen. De puntjes van de blaadjes zijn nu verbrand. Nu maar afwachten of het toch nog goedkomt of dat hij het begeeft. Afw

Tot de volgende keer
Groetjes
Vera

4 opmerkingen:

 1. De kar is prachtig en ik snap dat je tomatenplantjes snel gingen, ik heb voor een iets grotere 4 euro betaald :)
  Nu maar afwachten met de zonnebloemen, met dit weer gaat dat vast snel, fijne avond, Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij hadden zonnebloemen in de kas voorgetrokken en daarna buiten gepoot. In notime stonden er alleen nog maar steeltjes. Alle blaadjes ed opgegeten door een slak ofzo. Einde zonnebloem.
  Mooie kar, heeft je man mooi gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuke kar. Die ga ik ook eens zelf proberen te maken. Schitterend idee om teveel aan plantjes te verkopen aan de liefhebbers. Top van jou!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik wilde juist een tomatenplantje voor je meebrengen, hahaha (grapje)! Ik heb al heel wat keren mijn gedachten laten gaan over het afdakje, we gaan vanmiddag kijken ;-)
  Succes met de zonnebloempitten, ik zal ze op afstand aanmoedigen :-)
  Arm appelpitje... gooit ie zo zijn charmes in de strijd om niet op de composthoop te belanden en dan vergeet je hem gewoon!
  Tot vanmiddag meis!

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je mijn blog bezocht hebt en bedankt voor je reactie. Tot een volgende keer.