vrijdag 29 januari 2016

Krijtverven

Ik had nog een aantal dingetjes staan die wel een verfje konden gebruiken. Niet altijd omdat het nodig was, maar omdat ik de kleur niet mooi vond.

Allereerst kocht ik een tijdje geleden een krukje bij de Action. Deze was wit en als ik ergens niet van houd, is het wit. Deze heb ik de kleur "French linen" gegeven. Staat op mijn hobbytafel met een cactus erop.

Een paar jaar geleden kreeg ik van mijn schoonzus een butlertray. Het idee was om hem te mozaïeken, maar daar is het nooit van gekomen. Hij staat nu naast de bank en ik heb er mijn haakspulletjes op staan. Maar nog steeds was het onbehandeld hout. Deze heb ik eerst zwart geschilderd met schoolbordverf en daarna de kleur "Scandinavian Pink" gegeven.

Tot slot hing er boven nog een kastje wat ik ooit gebruikte om kaasjes te laten rijpen (ook dat heb ik ooit gedaan, zelf kaas maken). Er lagen nu boekjes in maar ik heb er andere plannen mee. Deze schilderde ik in de kleur "Graphite". Nu is dit ook niet een kleur die je bij mij in huis zult vinden, maar waar ik het voor wil gaan gebruiken is het wel heel mooi.

Zoals te zien is vind ik het mooi alles een doorleefde sfeer te geven. Daarvoor heb ik alles licht geschuurd waardoor de onderliggende kleur er soms doorheen komt. Daarna alles met blanke was afgewerkt. Dit verdiept de kleur en geeft bescherming. Voor de "oude look" heb ik het krukje ook nog een keer met donkere was behandeld. Al me al een hele klus, maar ik ben er erg blij mee en het blijft leuk om te doen.  Het is zeker niet de laatste keer dat ik met krijtverf bezig ben geweest. Ik heb op tafel 2 dienbladen staan die ik een andere kleur wil geven en ik heb nog het een en ander in mijn hoofd zitten voor buiten, maar dat moet nog even wachten.

Tot de volgende keer
Groetjes
Vera

7 opmerkingen:

 1. Wauw je hebt heel wat geverfd zeg, leuk. Ben benieuwd wat je met het kastje gaat doen ;) Wat leuk dat je zelf kaasjes maakte. Yummie!
  Fijn weekend.
  Groetjes, Wendy

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ook al zo'n krijtverf freak, net als mijn dochter Daphne, zij doet er ook van alles mee. Het is allemaal erg leuk, vooral het opschuur effect vind ik mooi.
  Groetjes Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo leuk om meubeltjes je eigen accent te geven ...
  Fijn weekend ... lieve groetjes Valerie ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wat leuk gedaan weer... Het blijft fantastische verf! Vooral de kleur scandinavian pink vind ik erg mooi.

  groetjes,

  Ilse

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heb jij niet geslapen afgelopen tijd of heb jij stiekum wel die pot tijd gevonden? Tsjonge, wat heb jij weer veel gedaan! Het was wel perfect weer om buiten wat te schuren. Je hebt alles mooi opgeknapt.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Geen wit? Dan vind je het bij mij niets want wit overheerst hier. Maar je projecten brengen bij jou lekker kleur in je interieur. Succes met de andere kwastprojecten. Fijn weekend. Groetjes Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jaaaaaa, LEUK!!!!
  Heb jij soms allemaal kleine potjes krijtverf? Je hebt zoveel kleuren.......(jaloers)
  Ik ben nu wel heel benieuwd waar je dat rekje voor gaat gebruiken natuurlijk!!
  Ik koop veel bij de kringloop en pimp dat dan op. Zo leuk en je hebt meteen leuke (goedkope) kadootjes in voorraad.
  Dat schuren doe ik weinig, maar vind dat wel altijd heel erg mooi (ga het onthouden)
  Fijn weekend, groetjes, Daphne

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je mijn blog bezocht hebt en bedankt voor je reactie. Tot een volgende keer.