zaterdag 6 september 2014

Druk in de keuken

Onze vakantie is inmiddels weer voorbij.
Helaas hebben we niet zo heel mooi weer gehad, maar we hebben ons toch prima vermaakt.
In de keuken ben ik weinig productief geweest tijdens de vakantie, dus dat moet nu weer ingehaald worden.

De vlierbessen zijn rijp en moesten hoognodig geplukt worden. De spreeuwen hadden ze ontdekt en als er een zwerm in de struik duikt, zijn de bessen zo op. Ik heb wel wat voor ze laten zitten, maar het meeste heb ik geplukt. In de sapketel gedaan en ik heb weer heerlijk vlierbessensap. Voorlopig zit het in flesjes, ik wil er nog siroop en vlierbessen/appelsap van maken.

Gisteren zijn we namelijk nog op bramen uitgeweest. Er is niet veel meer te vinden, maar we hadden toch nog een paar bakjes vol en hier heb ik heerlijke siroop van gemaakt.

De prut die overbleef wilde ik eerst wegdoen, maar dat vond ik toch ook weer zonde.
Dus even nadenken, wat boeken nakijken en uiteindelijk besloten er een flesje van mijn eigen appelsap bij te doen en nu heb ik weer een heerlijke jamvariant erbij: bramen-appel jam met een vleugje anijs.

Verder kreeg ik een paar komkommers die te groot waren geworden om zo nog te eten, maar voor zoetzuur voldoen ze nog prima. Het recept lijkt heel erg op dat van de courgette, alleen zitten hier geen uien bij en de kurkuma is vervangen door dille. Ook heb ik nog peperkorrels toegevoegd.

Het geeft weer een voldaan gevoel het een en ander gemaakt te hebben en het ziet er weer leuk uit, die gevulde potjes. Nu nog etiketten en doekjes en dan kan een gedeelte weer mee naar de markt.

Tot de volgende keer
Groetjes
Vera

2 opmerkingen:

  1. Wat klinkt dat allemaal heerlijk....!

    Groetjes,

    Ilse

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hmmmmm, dat klinkt weer heerlijk! Laatst stond ik te twijfelen of ik anijs bij de bramen zou doen, maar ik durfde niet terwijl ik beide heerlijk vind, volgend jaar doe ik dat dus wel gewoon :-) Bij de courgettes had ik de Kurkuma al vervangen door dille, leek me lekkerder en anders moest ik 2 nieuwe potjes kruiden aanschaffen die ik waarschijnlijk maar heel weinig zal gebruiken. Het mosterdzaad kan ik me ergens nog wel voorstellen (al houd ik niet van mosterd uit een potje, die zaadjes zullen vast wel een lekker pittige smaakje afgeven). Wat zal het er weer gezellig uit zien bij jou aan tafel ;-)

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je mijn blog bezocht hebt en bedankt voor je reactie. Tot een volgende keer.