maandag 25 augustus 2014

Recept courgette zoetzuur


Nodig:
1 kg schoongemaakte courgettes
2 uien
3 el zout
500 ml natuurazijn
300 g suiker
2 tl kurkuma
3 tl mosterdzaad

Was de courgettes, snijd ze in de lengte door en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Maak de uien schoon en snijd ze in ringen. Meng de courgettes met de uien in een grote kom en strooi het zout erover. Laat het geheel enkele uren staan.
Schep de groenten in een vergiet, spoel ze goed af en laat ze uitlekken.
Breng in een grote pan de overige ingrediënten aan de kook. Laat dit mengsel enkele minuten doorkoken en voeg de courgettes en de uien toe. Breng alles weer aan de kook en laat het ongeveer 5 minuten koken.
Schep de groentes over in schone potjes, vul de potten tot de rand met het hete kookvocht en draai de deksels op de potten.
Het zoetzuur is het lekkerst als het minimaal 3 weken heeft gestaan.

Dit recept heb ik ooit uit een blad gehaald, weet niet meer welke, en het is erg lekker.
Ik maak het ieder jaar weer.

Succes en ik hoor graag wat jullie er van vinden.

Tot de volgende keer
Groetjes
Vera

5 opmerkingen:

  1. Bedankt ... ze er zo heerlijk en lekker uit ...
    Fijne week ... lieve groetjes Valerie ♥

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hm, dat ga ik eens doen! Dankjewel voor het delen van het recept!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Oh leuk! Dank je.
    Ziet er heel lekker uit, ga ik zeker proberen!!
    Waar koop je de kurkuma als ik vragen mag?
    Heb er nog nooit van gehoord.
    Groetjes, Daphne

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Vera bedankt voor het recept we hebben een volkstuin en vaak erg veel Gourgettes dus komt dit recept goed van pas groetjes Anneke

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je mijn blog bezocht hebt en bedankt voor je reactie. Tot een volgende keer.