vrijdag 19 juli 2013

Plantenzuiltjes

Het haken staat op een heel laag pitje. Ik ben sinds anderhalve week geblesseerd aan mijn pols. Met de alledaagse dingen heb ik er niet zo veel last van, maar haken gaat niet goed. Na een kwartiertje begin ik last te krijgen en moet ik weer even stoppen.
Nu vind ik het eigenlijk ook te warm om te haken, met klamme handen gaat het toch niet lekker.
Tijd om meer te schilderen.

Bij de kringloop heb ik een tijdje geleden een oud plantentafeltje voor een paar euro gekocht. Het was bruin en dat kon wel een ander kleurtje gebruiken. Tijd om de potjes krijtverf van Annie Sloan weer voor de dag te halen. Ik heb Duck Egg Blue gebruikt, daarna een white wash, licht geschuurd zodat het oude bruin er een klein beetje doorkomt en afgewerkt met blanke was. Voor de oude look ook nog met donkerbruine was bewerkt. Het resultaat is prachtig geworden.

De plantenzuiltjes konden ook wel een ander kleurtje gebruiken. De eerste daarvan is af. Hetzelfde als het plantentafeltjes, maar deze is wit doorgeschuurd (de oude kleur). Het geeft een heel ander effect als hierboven, maar ook deze is prachtig geworden.

Gelukkig heb ik hierbij geen last van mijn pols. Door dus met het 2e zuiltje. Deze is nu nog bordeauxrood, en dat gaat grijzig worden. Gauw weer lekker naar buiten in de schaduw en verven maar.

Fijn weekend allemaal en geniet van het mooie weer.

Tot de volgende keer
Groetjes
Vera

5 opmerkingen:

 1. Prachtig gedaan, met het doorschuren en de was; geeft echt heel mooie effecten!
  Ik hoop dat het met je pols snel beter gaat, gelukkig hoef je je intussen niet te vervelen :)

  Groetjes,

  Ilse

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk je verf resultaten ,vervelend zo,n pols sterkte ermee

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat ziet er zeker mooi uit!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een gave planten tafel en zuiltje...ik ben helemáál geen vriendjes met kwast en verf en zo...knap dat je het er zo 'oud' uit kan laten zien!! Veel beterschap met je pols, hoop dat het snel beter gaat!! Grtzz..Maddy

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wauw wat mooi gedaan , leuk zo'n oude dingetjes in een nieuw jasje steken.
  Veel beterschap voor je pols !

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je mijn blog bezocht hebt en bedankt voor je reactie. Tot een volgende keer.