zondag 29 januari 2012

Weer eens iets uit de keuken

Op de markt waren de mango's en ananas in de aanbieding. Heerlijk in een fruitsalade, maar ik heb ze voor de chutney gekocht. Dus mangochutney en ananaschutney gemaakt. En omdat ik toch bezig was, meteen ook maar van de laatste appels uit eigen tuin en hazelnoten van de buren een lekkere appel-hazelnootchutney. In de vriezer kwam ik nog pruimen tegen, voor een pikante pruimenchutney. Verder nog peren voor een heerlijke peer in wijn confiture en kersen en aardbeien die ik bij elkaar heb gedaan wat ook een smakelijke confiture is geworden. Van de mango's die nog over waren heb ik een mango-limoen confiture gemaakt.  De voorraad is weer lekker aangevuld.

De etiketten die ik op de potjes plak heb ik zelf ontworpen. En voor het oog doe ik op ieder potje een fleurig lapje. Ik krijg hier veel enthousiaste reacties op.


Ook heb ik weer eens een appelkruimeltaart gebakken, ziet er niet alleen lekker is maar is het ook.
Tot slot, niet uit de keuken, maar wel om van te genieten! Het voordeel van wonen in een streek waar tulpen geteeld worden is dat je ze heel goedkoop kunt kopen. Dit hele pak (50 tulpen) kostte maar € 5,- en in mijn cloche is het een lust voor het oog. Geniet maar met me mee.


Tot de volgende keer
Groetjes
Vera

3 opmerkingen:

Leuk dat je mijn blog bezocht hebt en bedankt voor je reactie. Tot een volgende keer.