Daarna uit laten lekken in een theedoek.
Dit "water" aan de kook gebracht met suiker en wat in laten koken en klaar is de siroop!!!
Nu komen de bewaarde koffiemelkflesjes weer goed van pas.
De siroop is prachtig van kleur geworden en er zat flink stuifmeel in de bloesem, zakt naar de bodem.
Dus even goed schudden voor gebruik.
De etiketten en de doekjes liggen klaar om het af te maken.
Ik ga nog een keer plukken, er zitten nog zo veel schermen in dat er voldoende overblijft voor bessen.
Daar kan ik dan weer lekkere jam van maken. Zo heb ik 2 keer plezier van 1 struik.
Tot slot het recept om zelf deze heerlijke siroop te maken.
Je hebt nodig:
- 15 tot 20 rijpe vlierbloesemschermen
- 2 liter water
- 2 citroenen
- suiker
Leg lagen vlierbloesemschermen afwisselend met schijven citroen in een glazen schaal of geëmailleerde pan.
Doe het water erbij en laat 24 uur trekken.
Zeef het mengsel door een doek en druk de citroenen en bloesems voorzichtig uit.
Voeg per liter vocht 350 gram suiker toe, los die al roerend op een zacht vuur op, breng de siroop aan de kook en schuim af. Giet de siroop in schone warme flessen.
Leng de siroop aan met koel water als verfrissend drankje voor warme dagen. Ook een scheutje over een fruitsalade is heerlijk.
Succes en geniet er van.
Tot de volgende keer
Groetjes
Vera
Ik weet inmiddels dat het ontzettend lekker is! Hm, eens kijken of ik nog ruimte heb voor een vlierbes (zal wel in de volgende tuin worden ;-) ) Ik sla het recept in ieder geval wel op, je weet maar nooit ;-)
BeantwoordenVerwijderenFijn weekend!
Ik heb het nog nooit geproefd, dus ben nu wel nieuwsgierig ! Op zoek naar vlierbloesem dus...
BeantwoordenVerwijderenEn je flesjes gaan er mooi uitzien met doekje en etiketje !!!
Vlierbessensiroop is heerlijk. Ik heb een fles van mijn zoon gekregen. Als hobby wil hij van alles proberen te maken.....
BeantwoordenVerwijderenIk heb ook net een berichtje gepost over vlierbessensiroop, wat is dat lekker hè!
BeantwoordenVerwijderenIk heb het nog nooit gedronken, vlierbloesemlimonade. Toch eens een keer proberen. Fijn weekend. Groetjes Sandra
BeantwoordenVerwijderenNou ja zeg.....dit LIJKT heel simpel om te maken, dus dat moet mij zelfs nog lukken.
BeantwoordenVerwijderenIk ben benieuwd, ik ga het toch eens proberen (heb de struik ondertussen gevonden in de tuin.)
Wordt dus vervolgt, bedankt voor het delen van het recept.
Groetjes, Daphne
Ik ga toch een uitkijken naar vlieren hier in de buurt, wordt nu wel heel nieuwsgierig! Dank je wel voor het recept.
BeantwoordenVerwijderenGroetjes,
Ilse
Prachtig he, die vlier. En zo veelzijdig! Je kunt echt alles van die plant gebruiken! Wat een enorm grote schermen heeft jouw vlier... Vroeger dacht men ook nog dat hij geluk bracht, vooral als hij spontaan was komen groeien. Dus jij boft!
BeantwoordenVerwijderenLeuk bedankt voor het recept! Wie weet ga ik het en keer uitproberen...
BeantwoordenVerwijderenHi! I would like to share your recipes on our site. Making your content available to our users would increase the visits to your blog and we would happy to have your nice images and recipes with us :). If you like the idea, please, visit Volrecepten.be. You will find a link with the instructions in the Top Blogs section.
BeantwoordenVerwijderenHope to see you there soon!